Yasakli Sitelere Giris

Yasaklı sitelere girişte internet kullanıcılarının yardımına koşan proxy siteleri arasında en ünlülerinden biri şüphesiz ktunnel'dir. Web sayfamızın üst kısmında bulunan arama çubuğuna istediğiniz web sitesinin adresini yazıp filtresiz olarak giriş yapabilirsiniz.

Yasaklı Sitelere GirisKtunnel Hakkında 
2009 yılından bu yana Youtube ile başlayıp onlarcası dünya devi olmak üzere binlerce sitenin yasaklandığı ülkemizde internet filtrelerine karşı uygulanan yöntemler bir hayli ilgi görmektedir. Okullarda uygulanan MEB filtreleri, aile filtreleri ve iş yerlerinden kullanılan özel yazılımlar ile kullanıcılar flash oyunları oynayamamakta ve sosyal ağlardan yararlanamamaktadır. 

Ktunnel'in kuruluşunda temel etken olan okul filtreleri, bugünlerde OvernightPC adındaki firmaya hiçbir zaman hayalini dahi edemedikleri bir ün ve servet kazandırmış durumda. Başlarda OvernightPC, bilgisayar tamiri ile ulaşan Amerikalı küçük bir firma idi. Firma sahipleri, hazırladıkları bilgisayar oyununun okullarda uygulanan filtrelere takılmaması için bu sistemi oluşturdu. Sonuçta flash oyunlar, okulda oynanamıyordu. Zamanla bu sistem, internet filtrelerinin yaygın olarak kullanıldığı ülkelerde duyulmaya başlandı, böylece ktunnel, her gün binlerce kullanıcının tercihi oldu.

Yasaklı Sitelere GirisKtunnel, şüphesiz yasaklı sitelere giriş için uygulanan tek yöntem değil. Ancak en kolayları arasında. DNS ayarlarını değiştirmek çoğu internet kullanıcısı için uygulaması zor bir yöntem. Bunun yanında toplu kullanıma açık bilgisayarlarda DNS ayarlarına ulaşmak mümkün dahi olmayabilir. VPN yazılımları kullanmak ise her ne kadar "otomatik" olsa da premium üyelik sorunları ve bilgisayara yazılım yükleme zorunluluğu ile sorun teşkil ediyor. 

Nasıl Kullanılır?
Ktunnel'in kullanımı son derece basittir. Detaylı bilgi almak için adım-adım hazırladığımız görselleri inceleyebilirsiniz.

Adım 1:
MyTunnel'e hoşgeldiniz. Web sitemiz aracılığı ile yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. İnternet sitemiz, uygulayabileceğiniz yöntemlerin tümünü içeren bir arşivi kullanıcılarına sunuyor. Kırmızı ile işaretli alan, bu yöntemleri içeren bir menüdür.

Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri

Adım 2:
Ktunnel'e giriş "bar"ı, MyTunnel kullanıcıları için özel olarak tasarlandı. Her sayfanın üst bölümünde hızlı bir arama çubuğu bulunuyor. Bu çubuğu kullanarak giriş yapabilirsiniz. Örneğin; www.google.com, www.facebook.com gibi. Kırmızı ile işaretli alan, arama çubuğumuzun da bulunduğu "bar"ı temsil eder.

Ktunnel Giriş

Yasal
Web sitemizi tercih etmek, farklı bir ülkenin DNS adresini kullanmaya benzetilebilir. Bu nedenle teknik olarak ktunnel'de, DNS değiştirmede, VPN sitelerinin kullanımında yasal bir sorun yoktur.