TOR Browser Nedir? Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir?

Her gün yüzlerce internet kullanıcısı, özel internet tarayıcıları vasıtasıyla yasaklı sitelere giriş yapıyor. Ücretsiz ve popüler tarayıcılardan daha güvenli olmalarıyla ön plana çıkan bu yazılımları denemenizi tavsiye ederiz.

TOR BrowserTOR Browser, TOR Project kapsamında oluşturulmuş internet tarayıcısıdır. Firefox'a son derece benzeyen tasarımının  yanında TOR dijital parmak izi bırakmanıza engel olur. Çalışma prensibi internete rastgele bilgisayarlar aracılığı ile girmeniz olarak tanımlanabilir. TOR ağındaki her bilgisayar sistemin bir parçasıdır ve kullanıcıların bilgilerinin korunmasında aktif rol oynar.

İnternete hiçbir filtreleme yokmuş gibi kolayca giriş yapmanızı sağlayan TOR, ne yazık ki yavaş bir uygulamadır. Youtube gibi yüksek hızlı internet gerektiren portalların kullanımı sırasında uzun bekleme süreleri kullanıcıların canını fazlasıyla sıkabilir.

TOR, yasaklı sitelere giriş ve anonimliğin yanında DEEP WEB'e girişte de kullanılan sistemdir. DEEP WEB, erişimi sakıncalı, takip edilmeyen "derin" internettir. Kullanımı kaynak arama noktasında son derece yararlı olabilse de karşılaşabileceğiniz tehlikelere karşı bilinçli olmanızı tavsiye ederiz. Deep Web, yani internetin karanlık yüzü, para birimi Bitcoin olan yasadışı bir markete kadar onlarca illegal portalı bünyesinde barındırır.

Kurulum
TOR Project'in resmi sitesinden uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 
TOR Browser Bundle (Tıkla)
Adım 1: İnternet sitesinde kırmızı ile işaretli "Download" butonuna tıklayın.

Tor Browser Indir Anlatim

 Adım 2:Tarayıcınızın uygulamayı indirmesini bekleyin.

Tor Browser Indir Anlatim

Adım 3: Kırmızı ile işaretli bölümden tarayıcıyı kurmak istediğiniz yeri seçiniz. "Kur" butonuna basarak kurulumu sürdürün.

Tor Browser Indir Anlatim

Kurulumu tamamlanan TOR Browser'ı bankacılık işlemleri için güvenli HTTP kullanılmasına karşın tercih etmeyiniz. Yüksek risk teşkil eden işlemler için Firefox, Chrome gibi tarayıcıları kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca TOR'un kullanımı tamamen yasal bir sistem olduğunu unutmayınız.